Lente

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt, Rob Hennekens en Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Een nieuwe lente is in aantocht, ook al probeert de winter nog af en toe zijn kopje op te steken. De laatste drie weken zag ik de eerste kleine veranderingen in de tuin, het eerste groen. Deze week staken zelfs de eerste bloemetjes al hun kopjes uit. Zij toonden zich in hun prille maar toch al volle pracht. Narcis, hyacint en krokus.

foto column lenteEigenlijk is alles voortdurend in beweging. En ook al denk je dat in de winter groeiprocessen tot stilstand komen, in werkelijkheid is ook in de winterperiode alles in beweging. Het gaat alleen zo traag dat wij die processen niet of nauwelijks waarnemen. Een ‘time lapse’ zou dit echter goed zichtbaar kunnen maken.


'Alles is voortdurend in beweging'


Ook binnen de SRA organisatie is alles in beweging. Processen komen op gang. Nieuwe ideeën ontspruiten en krijgen langzaam aan vorm.

Ook voor ons persoonlijk is er een tijd van bezinning, noem het maar de wintertijd. Dat is een tijd van rust, maar dat betekent niet dat er een totale stilstand is. Ook binnen in ons borrelt het en dringen nieuwe ideeën vanuit ons onderbewustzijn langzaam door tot ons bewustzijn. En dan ontstaat er als vanzelf weer de ‘drive’ om nieuwe dingen neer te zetten. Oude dingen in een nieuw jasje te steken of te vervangen. Op deze wijze kom je steeds dichter bij je kern. Weten wat je wilt en weten wie je in wezen bent.

Geniet volop van deze vroege lente en laat alle mooie dingen in jou ontspruiten.

Loek
loek nieuw