De SRA

SRT overonsDe Spiritual Response Association (SRA) ondersteunt studenten en practitioners bij hun inspanningen om spirituele groei en ondersteuning bij heling te realiseren in 45 landen wereldwijd. Het door de SRA beschikbaar gestelde materiaal wordt op dit moment vertaald in acht verschillende talen. De SRA biedt workshops en één-op-één ondersteuning aan die zich focussed op een spiritueel georiënteerde techniek genaamd Spiritual Response Theraphy (SRT) en Spiritual Restructuring (SpR). De SRA is een organisatie die onder geen enkele religie valt en die spirituele scholing verzorgt. De organisatie werd in 1991 opgericht in de Verenigde Staten.

Alle practitioners, consultants en teachers in Nederland en België ondersteunen en volgen de beleidslijnen die de SRA heeft opgesteld.

Algemeen
De SRA is een grote organisatie die opgebouwd is in verschillende lagen waarin mensen zitten die afkomstig zijn vanuit de gehele wereld. De standplaats voor de SRA is Olympia in de staat Washington in het noord-westen van de Verenigde Staten. 

Board of Directors
De Board of Directors is de dagelijkse leiding van de organisatie. Zij bestaat uit 6 leden die afkomstig zijn uit alle delen van de wereld.

SRA Comités 
De SRA kent verder de volgende commites: 

  • Ethics Comité
  • Certification Comité
  • Information and Communication Standards Comité
  • Education (CEC) Comité
  • Public Realations Comité
  • Spiritual Support Comité
  • Finance Comité
  • Executive Comité

Alle leden die zich in de Board of Directors en in alle comités bevinden zijn uiterst bekwaam in het gebruik van SRT. De meesten vervullen een rol als teacher in één of meerdere landen.


Teachers

Teachers zijn de door de SRA gecertificeerde docenten. Zij beschikken over het lesmateriaal dat door de SRA is opgesteld. Dit lesmateriaal wordt onderwezen in 45 landen wereldwijd en in meer dan 8 talen. Een aantal workshops wordt zelfs, vanwege hun uniciteit, in meerdere talen tegelijkertijd gegeven. In een dergelijke situatie staan meerdere docenten tegelijktijd voor de klas. Teachers bepalen zelf wanneer ze een workshop willen opzetten en op welke locatie ze dit willen plannen. Op deze site vindt je alle geplande workshops  voor België en Nederland. Onze teachers updaten zelf de agenda op deze site. Contactinformatie over de teachers vind je als je op de betreffende datum klikt. Veel teachers vervullen ook de rol van consultant.

Consultants
Consultants zijn allen door de SRA gecertificeerd. Het zijn beoefenaars van SRT (practionars), maar hebben dit middels een certificering om laten zetten naar consultants. Veel consultants beginnen een eigen zaak of hebben reeds een eigen zaak en gebruiken SRT/SpR als waardevolle aanvulling. Consultants hebben minimaal de SRT Basic & Advanced Workshops gevolgd alsmede ook de meest recente Intensive Skills Class (minder dan 2 jaar geleden) en de Self-Mastery I class. Toelatingseisen om consultant te worden zijn op te vragen via de SRA. Elke consultant dient elke twee jaar een hercerificatie aan te vragen om consultant te mogen blijven.

Practitioners
Iedereen die begint met SRT is een beoefenaar van SRT. Beoefenaars worden practionars genoemd. Sommige practitioners werken al jaren met SRT/SpR en hebben reeds alle workshops die er bestaan voltooid, maar kiezen er uit persoonlijke overwegingen voor om niet verder te gaan als consultant en/of teacher.

Het aantal practitioners wereldwijd loopt in de duizenden. Het aantal consultants en teachers is een stuk lager, maar groeit gestaag.


Toelatingseisen consultants en teachers 
De toelatingseisen voor consultants en teachers zijn hoog, maar voor iedereen haalbaar. De SRA streeft naar consultants en teachers die een hoge kwaliteit van werken nastreven. 

Teachers en consultants hebben minimaal de SRT Basic & Advanced Workshops gevolgd alsmede ook de meest recente Intensive Skills Class (minder dan 2 jaar geleden) en de Self-Mastery I class. Toelatingseisen om teacher of consultant te worden zijn op te vragen via de SRA. Elke teacher/consultant dient elke twee jaar een hercerificatie aan te vragen om teacher/consultant te mogen blijven. Om teacher te kunnen worden dien je eerst tenminste 1 jaar consultant te zijn geweest.

Nederland en België kent uitstekende practionars, consultants en teachers.

Vind iemand bij u in de buurt en klik hier.