Alles is voortdurend in beweging

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt, Chantal Joos, Rob Hennekens en Loek Laudy schrijven over Spiritual Response Therapy.

Alles is in beweging en beweging brengt verandering met zich mee. We leven in een constante veranderende omgeving, maar ook wij, als mens, zijn voortdurend aan verandering onderhevig.

Velen denken dat de SRT methodiek stilstaat, maar dat is niet het geval. Ieder item op iedere kaart wordt dagelijks door SPIRIT aangevuld met extra info die met het aangegeven item mee gezuiverd wordt. Het is als het nieuw Paradigma. Uitbreiding van het Paradigma (dus uitbreiding van SPIRIT) vindt continue plaats. Alleen zien we dat niet letterlijk op de kaarten terug. Deze verandering is echter terdege voelbaar, waarneembaar.

Soms hebben we het idee dat alles statisch is, want alles gaat toch zo zijn gangetje. Niets is echter minder waar. Ook al denken we dat we een lange tijd in een bepaalde ‘stilstand’ of ‘sleur’ zitten, toch veranderen er ongemerkt dingen in onszelf en om ons heen.

Je hebt al jarenlang dezelfde baan en ondanks dat er dingen op je werk veranderen blijf je zitten waar je zit. Van binnen voel je dat je bent veranderd en eigenlijk behoefte hebt om je grenzen te verleggen. We kennen dat allemaal wel. Zo gaat het ook met mezelf. Ik merk dat ik de laatste tijd aan verandering (lees verdieping en stilte) toe ben. Geleidelijk aan heeft het zich stukje voor stukje uitgekristalliseerd.

Tien jaar heb ik met veel plezier SRT basis- en Advanced cursussen gegeven en was ik lid van de SRT kerngroep voor Nederland en België. In die afgelopen periode heb ik veel geleerd en zijn veel dingen bij mij tot ontwikkeling gekomen. Mee en mee voelde ik echter de veranderingen in mij groeien en voelde ik dat ik mijn horizon moest gaan verbreden, mijn accenten verleggen. Daarom heb ik besloten per 1 juli 2023 geen SRT basis- en advanced cursussen meer te geven. Echter, SRT-cliënten blijven ‘live’ welkom in mijn praktijk, welke het laatste jaar uitgebreid is met de ANKH-Therapie. Verder zal ik verbonden blijven met de SRT community.

In de komende jaren wil ik meer tijd vrijmaken voor contemplatie (studie, stilte en meditatie) en wil ik er meer ZIJN voor mijn kleinkinderen en petekind.

ierland klein

 

 


Stilte is een universeel geschenk dat maar weinigen weten te waarderen. Misschien omdat het niet te koop is. De menselijke ziel verheugt zich in de stilte die alleen wordt geopenbaard aan degenen die haar zoeken.

- Charlie Chaplin -

 

 


Uiteraard blijft SRT meelopen op mijn levenspad, want deze methodiek zit verankerd in mij. Het is een compagnon die voor altijd aan mijn zijde zal zijn en waar ik dagelijks gebruik van zal blijven maken. Ik ben dankbaar dat ik deze methodiek heb mogen leren kennen en gebruiken en dat ik deze met passie heb kunnen en mogen doorgeven aan mijn cursisten, waarvan ik ook veel geleerd heb. Dank ook aan een ieder die mij door middel van SRT op mijn pad gekomen is en die mij mede gevormd hebben. Een speciaal woord van dank aan Marja Vraets-Guliker voor al haar liefde en steun die ik van haar in vele jaren heb mogen ontvangen.

Met vriendelijke en warme groet,

Loek
Loek Kirche 01