Alles is voortdurend in beweging

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt, Chantal Joos, Rob Hennekens en Loek Laudy schrijven over Spiritual Response Therapy.

Alles is in beweging en beweging brengt verandering met zich mee. We leven in een constante veranderende omgeving, maar ook wij, als mens, zijn voortdurend aan verandering onderhevig.

Velen denken dat de SRT methodiek stilstaat, maar dat is niet het geval. Ieder item op iedere kaart wordt dagelijks door SPIRIT aangevuld met extra info die met het aangegeven item mee gezuiverd wordt. Het is als het nieuw Paradigma. Uitbreiding van het Paradigma (dus uitbreiding van SPIRIT) vindt continue plaats. Alleen zien we dat niet letterlijk op de kaarten terug. Deze verandering is echter terdege voelbaar, waarneembaar.

Soms hebben we het idee dat alles statisch is, want alles gaat toch zo zijn gangetje. Niets is echter minder waar. Ook al denken we dat we een lange tijd in een bepaalde ‘stilstand’ of ‘sleur’ zitten, toch veranderen er ongemerkt dingen in onszelf en om ons heen.

Je hebt al jarenlang dezelfde baan en ondanks dat er dingen op je werk veranderen blijf je zitten waar je zit. Van binnen voel je dat je bent veranderd en eigenlijk behoefte hebt om je grenzen te verleggen. We kennen dat allemaal wel. Zo gaat het ook met mezelf. Ik merk dat ik de laatste tijd aan verandering (lees verdieping en stilte) toe ben. Geleidelijk aan heeft het zich stukje voor stukje uitgekristalliseerd.

Tien jaar heb ik met veel plezier SRT basis- en Advanced cursussen gegeven en was ik lid van de SRT kerngroep voor Nederland en België. In die afgelopen periode heb ik veel geleerd en zijn veel dingen bij mij tot ontwikkeling gekomen. Mee en mee voelde ik echter de veranderingen in mij groeien en voelde ik dat ik mijn horizon moest gaan verbreden, mijn accenten verleggen. Daarom heb ik besloten per 1 juli 2023 geen SRT basis- en advanced cursussen meer te geven. Echter, SRT-cliënten blijven ‘live’ welkom in mijn praktijk, welke het laatste jaar uitgebreid is met de ANKH-Therapie. Verder zal ik verbonden blijven met de SRT community.

In de komende jaren wil ik meer tijd vrijmaken voor contemplatie (studie, stilte en meditatie) en wil ik er meer ZIJN voor mijn kleinkinderen en petekind.

ierland klein

 

 


Stilte is een universeel geschenk dat maar weinigen weten te waarderen. Misschien omdat het niet te koop is. De menselijke ziel verheugt zich in de stilte die alleen wordt geopenbaard aan degenen die haar zoeken.

- Charlie Chaplin -

 

 


Uiteraard blijft SRT meelopen op mijn levenspad, want deze methodiek zit verankerd in mij. Het is een compagnon die voor altijd aan mijn zijde zal zijn en waar ik dagelijks gebruik van zal blijven maken. Ik ben dankbaar dat ik deze methodiek heb mogen leren kennen en gebruiken en dat ik deze met passie heb kunnen en mogen doorgeven aan mijn cursisten, waarvan ik ook veel geleerd heb. Dank ook aan een ieder die mij door middel van SRT op mijn pad gekomen is en die mij mede gevormd hebben. Een speciaal woord van dank aan Marja Vraets-Guliker voor al haar liefde en steun die ik van haar in vele jaren heb mogen ontvangen.

Met vriendelijke en warme groet,

Loek
Loek Kirche 01

Vergeet gisteren en begin vandaag

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

In het nieuwe jaar beginnen veel mensen met goede voornemens. De meesten voornemens stranden echter na een aantal weken en het leven gaat weer als vanouds zijn gangetje.

Robert Detzler vertelde in een van zijn laatste classes: Keep It Simple’ (KIS). Mijn voorstel is om het ook heel simpel te houden. De woorden ‘Vergeet gisteren en begin vandaag’ kunnen dan ook een enorme impact op iemands leven hebben. Wat betekent dit?

Alleen vandaag zijn wij in staat iets te creëren. Niet gisteren en ook niet morgen, maar vandaag.

midzomer

 

 

 

 ‘Vergeet gisteren en begin vandaag’

 

 

 
Een nieuwe dag biedt elke keer weer nieuwe kansen. ‘Letting go of the old’ betekent dat hetgeen gisteren is geweest vandaag niet meer belangrijk is. Alleen het NU telt.

Spirit biedt iedereen, iedere dag weer opnieuw, nieuwe kansen. Je hoeft ze maar te grijpen. Indien je je hier bewust van bent kun je negatieve dingen (emoties, patronen) veranderen, kun je negatieve dingen ombuigen naar positieve. Of het nu meteen lukt, of stapje voor stapje, is niet zo belangrijk. Iedereen is anders. Maar als je hieraan werkt kun je daarmee iedere dag progressie maken. Je zult dan positiever in het leven gaan staan.

Het leven wordt hierdoor aangenamer, niet alleen voor jezelf maar ook voor jouw omgeving.
Keep It Simple!

Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en aangenaam 2018 toe.

Loek

loek-nieuw

SRT, SPR en…..SPG

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

SpG wat is dat nu weer? Nee, het is geen nieuwe techniek of onderdeel van SRT of SPR maar het heeft er alles mee te maken.
SpG staat voor Spirituele Groei!

Als je met SRT bezig bent kan het niet anders zijn dat je zelf ook spiritueel groeit. De kans bestaat dat dit heel snel gaat, als je bereid bent om te groeien. Starten met de basis SRT is vooral werken aan jezelf en door te werken aan jezelf kun je anderen helpen en zelf verder gaan op je eigen spirituele pad.

transformationthroughintimacy
Elke dag dat je hier op aarde rondloopt groei je een beetje. Die rust tussendoor heb je hard nodig om weer even bij te tanken om daarna weer met frisse moed verder te gaan

 

 Soms komt het voor dat je even stil blijft staan en vaak is dat ook gewoon even lekker. Want spiritueel groeien doe je niet in één dag en is een zware bezigheid. Elke dag dat je hier op aarde rondloopt groei je een beetje. Die rust tussendoor heb je hard nodig om weer even bij te tanken om daarna weer met frisse moed verder te gaan. Soms is die tijd ook nodig om dingen uit te zoeken en zelfs een collega te raadplegen.

De blinde vlek en onze innerlijke saboteur steken geregeld een stokje voor ons pad zodat we gedwongen worden om dieper en verder te zoeken, en dat lukt niet altijd in je eentje. Het is dan fijn om te weten dat we met meerdere deze bijzondere techniek beheersen en dat we bij elkaar terecht kunnen.

Maar ja, er zijn natuurlijk ook dingen waar we daadwerkelijk zelf tijd in moeten steken om te groeien, SRT wijst ons de weg, het lichtje is aan zodat wij de obstakels op onze weg kunnen zien, en dan mogen we zelf aan de gang. Onze lieve Heer kan alles maar heeft geen handjes (dit gezegde van Marja vind ik geweldig en zo treffend).

Je moet dus gewoon ook zelf aan de bak. De diepte in, pas dan kom je tot de mooiste ontwikkeling en groei. Het is niet even met de pendel zwaaien en het “probleem” is opgelost, Nee, je weg is alleen verlicht, de rest mag je zelf doen!

Lieve mensen dit weten we natuurlijk allemaal wel maar toch is het soms weer even lekker eraan herinnerd te worden. Er is werk aan de winkel en wen er alvast maar aan, want het duurt je leven lang.

SpG dus !

Ps. Geniet er tussendoor ook nog even van.

Harte groet

Anneke

anneke-02


Opruimen

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Pff wat verzamel je toch een troep in je leven, en dat sleep je allemaal maar mee. Dit is net als je ziel, tijdens al die levens heb je verschillende emoties opgedaan, die je niet meer dienen maar nog wel steeds mee sleept.

Tijdens onze verhuizing waren er van die momenten waarop ik dacht, de hele bende maar bij het grofvuil te zetten. Met heel veel dingen kan dat natuurlijk ook wel maar dan komen de kleine koffertjes en doosjes met leuke kleine herinneringen, emoties alom…….hm maar weer terug in het koffertje. De stapel wordt groter en groter. En dan hoor ik ineens de stem van mijn moeder uit mijn jeugd…..”Anneke, ruim je kamer eens op, overal ligt wat” Tja, ik glimlach, dat was toen maar is het nu anders?

Eigenlijk niet, ik ben nog steeds wel een beetje een rommelkont als het om mijn eigen spullen gaat, op mijn bureau en werkkamer vind ik het heerlijk om de boel de boel te laten, en dat mag ook van mijzelf in, de chaos van mijn spullen weet ik feilloos alles te vinden, daar mag ook niemand aan komen! Maar ik vind het heerlijk dat mijn huis is opgeruimd. Her en der een paar schoenen een boek of afgevallen bloemblaadje, ja dat mag, er wordt ten slotte ook nog geleefd. Nu las ik laatst een stukje dat je beter zou functioneren als je alles netjes opruimt.

koesteren

 

 

 

 


Met SRT, ruimen we al onze oude rommel op die onze ziel met zich mee draagt, rommel die ons belemmert te leven zoals we zouden willen.

 

 

 

 

Less rommel is More ruimte in het Akasha. Meer ruimte in het Akasha om weer nieuwe dingen in op te slaan. Het liefst op volgorde, sommige dingen hoeven niet opgeruimd, als het mooie dingen zijn bijvoorbeeld, die mogen we koesteren, als ze maar niet in de weg staan. En zo is het bij mij ook, de doosjes met mooie herinneringen staan nu keurig bij elkaar in een mooie mand. Ik kan ze tevoorschijn halen als ik wil en weer verdwalen in de herinnering en het fijne gevoel, ze staan bij elkaar en niet meer verspreid over verschillende kasten en dozen, en dat is ook opruimen.

En dat bureau……dat blijft mijn eigen rommeltje waar ik alles kan vinden wat ik nodig heb. Net als Einstein, die zegt: “als een rommelig bureau staat voor een creatieve geest waar staat een leeg bureau dan voor?”  Dit is toch een geweldige uitspraak, ik vind ‘m helemaal top.

Anneke

anneke-02

Vroege Sinterklaas

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Een paar jaar geleden ben ik met SRT begonnen. Eerst de basiscursus. Er ging een heel andere wereld voor me open. In de zomer van het daaropvolgende jaar heb ik de tweede cursus gevolgd. Dat was intensief omdat er veel aan de orde kwam. Ook waren sommige achterliggende concepten nieuw voor me. In november van datzelfde jaar werd de voortgezette cursus herhaald.

Een goed boek of een aansprekende film kan de moeite waard zijn om opnieuw te lezen of kijken. Door herhaling vallen er andere dingen op, die vorige keer aan de aandacht ontsnapt zijn. Daarnaast is er natuurlijk ook de herkenning: “Ja, zo zit dat in elkaar!”

sinterklaas-cadeau

 

 

Door herhaling vallen er andere dingen op,
die vorige keer aan de aandacht ontsnapt zijn

 

 


Na de november cursus dwarrelden er allerlei gedachten door mijn hoofd.
En één daar van was: het lijkt wel een vroege Sinterklaas te zijn geweest!
Zo veel om uit te pakken, wat mooi. Zo veel nieuwe inzichten en handvatten!

En ik verwachtte, dat er nog wel meer cadeautjes zouden komen. Daar verheugde ik me op.
En het is meer dan uitgekomen.
Mijn leven is lichter geworden met SRT.
Dank u wel Sinterklaas, of wie dan ook, die me al dat moois heeft gebracht!

Rob Hennekens
foto-03-klein

Geloven

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Wanneer ik ‘geloof’ of ‘geloven’ hoor, dacht ik vroeger spontaan aan religie. Het heeft alles met mijn opvoeding te maken. Mijn levenspad heeft mij er op dit moment toe gebracht dat ‘geloof’ niets meer met religie te maken heeft. Het heeft alles met spiritualiteit te maken.

Religie omschrijf ik als volgt: Religie = Spiritualiteit + Regels en wetten. Elke religie definieert andere regels en wetten, maar ze tappen allemaal uit hetzelfde vat, uit de bron, de bron die wij in de Spiritual Response Therapy, SPIRIT noemen.

geloven

 

 

 

We creëren wat wij geloven

 

 

 
De bron van alle religie is spiritualiteit. Het is over de regels en wetten dat mensen twisten. Geloof heeft dus alles met spiritualiteit te maken, niets met religie.

We creëren wat wij geloven. ‘Ik geloof …’ kan je heel vaak vervangen door ‘ik ben overtuigd …’.

Overtuigingen zijn gegroeid uit alles wat ons voorgekauwd is, alles wat ons aangeleerd is, alles wat we in onze kindertijd steeds weer opnieuw gezien en gehoord hebben. De uitspraak ‘dat is toch normaal’ betekent voor iedereen iets anders. Wat betekent het woord ‘normaal’ ???

Overtuigingen zijn vaak negatief en zijn ons ingegeven door een onderliggende angst voor iets. Oordelen hoort ook thuis in dezelfde categorie. Een oordeel hebben over iemand of iets, houdt tegelijk in dat wij bang zijn dat we zelf niet goed genoeg zijn. Overtuigingen beperken ons (blokkades) of sturen ons in een bepaalde richting (programmatie). Dat betekent tegelijk dat je niet je volledige potentieel kan bereiken, je beperkt jezelf in je mogelijkheden.

Wat is geloven dan wel? Geloof in een energie die ons aardse denken overstijgt, wat het is, hoe het er uit ziet, weet geen mens. Er zijn alleen veel verschillende definities voor.  Ik geloof dat er een allesoverheersende energie is, een energie die alle planeten en universums bereikt en die alleen maar positiviteit in zich draagt. Geloven dat deze energie er is en je daar naar richten met een vragende instelling, laat magie in je leven verschijnen. Alles wat voor je hoogste goed is komt dan op het juiste moment in je leven. Niet op het moment dat jij het wil, maar op het moment dat perfect juist is voor jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.

Vind jij nu: “ik zou dit wel willen, maar …” dan ben je vast beperkt door overtuigingen. Spiritual Response Therapy kan jou helpen. Door blokkades en programmaties uit je onderbewustzijn te zuiveren, ben je steeds meer verbonden met Spirit, de Bron, het Al, of hoe je het ook wil benoemen.

Een warme groet,

Carine

carinevb sept.2013 - lachend

Het fysieke en spirituele leven hier en elders

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Mahatma Ghandi, (†1948) vertelde dat de fysieke dood de geboorte van spiritueel leven is. Hiermee bedoelde hij dat we ons na de dood weer 100% bewust zijn van alle kennis uit die spirituele wereld, die we in het verleden daar hebben opgedaan.

mahatma-gandhi

 

 


Het zou kortzichtig zijn te denken dat wij de enige fysiek levende wezens in het heelal zijn

 

 


Wij worden geboren in Spirit. Op het moment dat wij vanuit de spirituele wereld incarneren in ons (aardse) lichaam verliezen wij al onze kennis die wij in de spirituele wereld hebben opgedaan. En dat is ongeveer 95% van alle kennis.

Toen Adam en Eva (symbolisch bedoeld) van de boom des levens aten betekende dat niet dat zij van de ‘verboden vrucht’ aten van goed en kwaad, maar dat ze er voor kozen de incarnatie in te gaan, de dualiteit. Ze kozen voor deze ervaring om de laatste 5% van alle kennis te vergaren. Op deze manier is, na het einde van de gehele incarnatiecyclus de cirkel rond en is er 100% kennis en ervaring, liefde en wijsheid aanwezig (Oneness). De incarnatiecyclus duurt zo lang voort totdat wij die laatste 5% helemaal hebben geleerd.

Het zou kortzichtig zijn te denken dat wij de enige fysiek levende wezens in het heelal zijn. SRT leert ons dat een ziel niet alleen op aarde maar ook op andere planeten en melkwegstelsels kan incarneren hetzij in een andere levensvorm of gedaante.

Buitenaards leven is dus hoogst aannemelijk. En vroeg of laat zal de mensheid hiermee geconfronteerd worden.

Een SRT-zuivering draagt er samen met andere spirituele technieken mede toe bij dat er bewustzijnsverruiming plaatsvindt. En met een hoger bewustzijn ben je eerder geneigd om ‘out of the box’ te denken, open je gemakkelijker je hart, waardoor je minder egocentrisch denkt en handelt voor het welzijn van de aarde en de gehele mensheid.

Loek
loek-nieuw

Het recht hebben om te kiezen

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Het lijkt wel of de wereld op dit moment behoorlijk door elkaar wordt geschud. Overal zijn er problemen en we weten niet meer hoe we er een oplossing voor moeten vinden. Eigenlijk heeft de mensheid het allemaal laten ontstaan. De aarde warmt steeds sneller op, ijslagen smelten. Het weer verandert, waardoor land overstroomt en eilanden dreigen te verdwijnen. Ook diersoorten sterven uit, door onze zucht naar producten.

Dan heb ik het nog niet eens over de politiek, culturele conflicten en de migratieproblemen. Kijken we naar deze toestanden, dan weten we snel te oordelen en duiken we zelf in de stemming van onrust, wanhoop en angst. Met kwaadheid richten we ons al snel naar de leiders en naar al die mensen die daarvoor hebben gekozen.

Laten we eerst een kijken naar de seizoenen. Nu zitten we nog volop in de herfst en vergaren we de zongerijpte vruchten en bewaren we de rijkdom van de natuur voor de komende winter. Tegelijk trekken we ons meer en meer terug in de warme huiskamer, steken we kaarsjes aan of branden we een vuur in de openhaard.  Het licht dat ons verwarmde in de zomer, brengen we zo mee naar de binnenkamer.

column-namaste

 

 

 


Laten we elke dag beginnen met het visualiseren van het licht dat we in ons meedragen

 

 

 
Op 11 november lopen in sommige dorpen de kinderen nog met hun lantaarntjes door de koude avond om ons te herinneren aan de belangrijkheid van het brandend houden van het licht. Dit in voorbereiding van de midwinternacht waarin het opnieuw geboren wordt en zingen we “Vrede op aarde” Kijk eens naar dit gebeuren, ook als het niet in jouw dorp is. De zorgvuldig uitgeholde knol, pompoen of gemaakt van papier, laat het omhulsel zien van het lichtje dat beschermt moet worden voor de wind en de regen die het alsmaar bedreigen.

Terugkomend op de grote wereld, wij mensen kunnen kiezen. We leven in een wereld van polariteiten. We kunnen boos worden op alle mistoestanden in de wereld. Wij hebben het recht om te kiezen. We kunnen ‘links’ kiezen of ‘rechts’, we kunnen goed en slecht onderscheiden en meer en meer in ons eigen oordeel naar buiten treden. Eventueel met de protest vaandel in de hand. Roepen hoe we het niet willen, of vechten voor ons gelijk.

We kunnen ook kiezen voor vrede om met rustige pas ons lichtje brandend te houden. Niet boos te worden op de wind en de regen die bedreigend zijn, maar met zorg voor ons welzijn. We kunnen kiezen om ons licht uit te laten stralen naar anderen, die in het donker lopen.

Laten we een moment nemen om elke dag te beginnen met het visualiseren van dat licht dat we in ons meedragen.
Laten we dat meenemen naar de bedreigende wereld. Dit licht kan de wereld veranderen.
Laten we ervoor kiezen om onszelf, de anderen om ons heen en de planeet de vrede te brengen die we tot nu toe hebben gemist.

Wij hebben het recht om te kiezen.

Marja

marja vraets

Spirituele Re-structurering

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

We zeggen wel dat het lichaam het huis, of ook wel het voertuig is van de ziel. We gaan ervan uit dat de ziel een eeuwig spiritueel wezen is en al voor de geboorte de ouders en familie kiest, zich daarmee te verbinden en om op aarde te incarneren, dus in een lichaam.
De ziel maakt gebruik van de geest (of zogenaamde mind) om zich te verbinden met de het lichaam. We noemen dit proces ‘programmeren’. Dit kunnen programma’s zijn vanuit het oorspronkelijke ontwerp. Dit noemen we de blueprint of DNA of programma’s die meegebracht worden vanuit verleden levens.

Omdat de ziel een eeuwig wezen is en alle wijsheid, licht en begrip in zich heeft, heeft het menselijk lichaam dit dus ook. Omdat de ziel Universeel is, draagt het lichaam als voertuig van Spirit zijn eigen aangeboren intelligentie en weet dus wat het nodig heeft voor zelfgenezing.

restructuring-column

 

 

 

 

 

Een kind dat bang is krijgt buikpijn. Onbewuste angsten en haatgevoelens liggen verborgen in het lichaam en creëren ziekten, ongemak en/of depressies.

 

 

 

 

Het lichaam kan uit balans raken wanneer er kwetsuren, trauma’s of emoties zijn uit ervaringen van dit leven en zelfs van verleden levens en deze energetisch opslaan in het geheugen. Dit geheugen wordt meegedragen, totdat de energie gezuiverd en bevrijd wordt.
Zo geeft angst al direct een reactie in het verkrampen van de spieren. Een kind dat bang is krijgt buikpijn. Onbewuste angsten en haatgevoelens liggen verborgen in het lichaam en creëren ziekten, ongemak en/of depressies.

Aangezien de energieën van emoties problemen in het lichaam kunnen veroorzaken, kunnen we dit ook omdraaien door licht en liefde de genezing te laten bewerkstellen. Het lichaam draagt de eeuwige ziel en dus de universele intelligentie. Het Universum is Licht, Liefde en Helende energie, waardoor Universele heling dus voor iedereen beschikbaar is.

We begrijpen nu dat onharmonische energieën, zoals angst en haat, problemen creëren tot in het fysieke lichaam. Door positieve harmonische energieën, emoties en gedachten creëren we dus gezondheid en welzijn in het lichaam. Deze positieve liefdevolle gedachten zijn krachtige helende energieën, die gebruikt worden in de techniek die ‘Spirituele Re-structurering’ wordt genoemd. Na het zuiveren van blokkades en programma’s met SRT kan de correctie gemaakt worden. Hierdoor wordt de balans weer hersteld.

Allereerst is het belangrijk dat de energetische oorzaak van het probleem wordt geïdentificeerd en gezuiverd. De correcties worden gemaakt door intentie te richten op de perfecte balans. Door een correctie aan te brengen in de spieren vinden de botten, weefsels, klieren en organen hun juiste positie terug en de functie wordt daardoor verbeterd.

Voor een sessie kun je terecht bij een gecertifieerd practitioner. Je kunt deze methode ook zelf leren om daarmee jezelf en anderen te kunnen helpen.

Licht, Liefde en Harmonie,
Marja

marja vraets

marja vraets

De kracht van een gedachte

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Een idee, een ingeving, een bedenking, het lampje ter hoogte van een hoofd in een cartoon. Heeft iedereen altijd een idee, een oplossing voor een zich stellende moeilijke situatie ? Mijn ervaring als SRT practitionar zegt mij van niet. Veel mensen zijn zeer dankbaar wanneer je ze een mogelijke oplossing voor een situatie aanreikt. Ze bekijken me met een blik van ‘hoe kom je er op, zo eenvoudig, hoe dat ik het niet zelf kon bedenken, …’ Zij kregen dus duidelijk niet het idee.

Een gedachte moet toch ook ergens vandaan komen. Het wordt als het ware in je hoofd geplant. Dan heb ik het natuurlijk niet over jouw oplossing die je na lang voor en na afwegen hebt bedacht. Het zijn de gedachten die zomaar in je opkomen, een idee dus. Mensen die nooit eens een idee, een ingeving hebben, zijn naar alle waarschijnlijkheid niet goed verbonden met de bron, met spirit. Maar ze zijn zeker en vast niet goed verbonden met hun eigen Hogere Zelf comité, onze beste raadgever. De blokkade kan ik 2 richtingen zitten. Of je krijgt geen contact met je Hogere Zelf of je Hogere Zelf staat als het ware te schreeuwen wat je moet doen, maar jij ontvangt de boodschap niet.

Dit is waarom ik zo van SRT hou, blokkades kunnen opgeheven worden, slechte verbindingen worden geoptimaliseerd en programmatie wordt gezuiverd. Zo dankbaar dat dit in mijn leven kwam.

Ok, dan zijn we nu zover dat we af en toe wel een idee krijgen. Ongelooflijk voor velen. Maar dan is het belangrijk om het idee te volgen en niet je eigen bedachte oplossing. De raad van je Hogere Zelf brengt je in de goede richting. De bevestiging hiervan krijg je meestal, maar een tijd later. Je had deze weg naar een oplossing nooit zelf kunnen bedenken.

sprong in het diepe

Een SRT zuivering maakt de
verbinding met jouw
eigen Hogere Zelf optimaal 

 

Is dit altijd gemakkelijk ? Neen hoor. Soms is het als springen in een zwembad zonder te weten hoe diep het is. Maar boven komen doe je, maar eerst leren zwemmen. Een SRT zuivering maakt de verbinding met jouw eigen Hogere Zelf optimaal, hier leer je zwemmen. Daarna worden de ideeën in je hoofd geplant, maar dan moet je wel nog zelf dat zwembad inspringen.

Het is een kwestie van je eigen beperkende overtuigingen opzij durven zetten en gewoon te leren zwemmen om daarna de moed bijeen te rapen om in dat bad te springen en te zwemmen.

Iedereen die nu al in water kan zwemmen, weet wat een zalig gevoel dat geeft wanneer je van onder water weer aan de oppervlakte komt. Het is verfrissend, je voelt heel bewust dat je leeft.

Mijn advies aan jullie allen : laat je zwemstijl eens nakijken en spring daarna onbevreesd in elk bad.

 

Een warme knuffel,

 

Carine Van Brackevelt

carinevb sept.2013 - lachend

Afstemming

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

In de omgang met onze cliënten kunnen wij ervan uitgaan dat het geen toeval is wie er naar ons toekomt voor een srt-consult. De mensen die wij aantrekken spiegelen vaak onze eigen psychische of spirituele leerpunten. Daarom zijn wij tijdens een sessie niet alleen spiritueel behandelaar maar ook leerling. Indien wij onbevooroordeeld tegenover onze cliënten staan en hen zien als een spiegel, kunnen wij ook meer groeien in zelf-gewaar-zijn.

Daarnaast dienen we te begrijpen dat anderen het recht hebben om het ‘lijden’ te ervaren. Dring dus nooit iemand anders een tijdschema op, maar geef de ander de ruimte om in zijn of haar eigen tempo tot een grotere bewustwording te komen.

afstemming

 Volledige afstemming op de cliënt

 

 


Door je in stilte, voorafgaand aan iedere sessie, volledig af te stemmen op de cliënt ontstaat er een trillingsveld van onvoorwaardelijke acceptatie en liefde. Hoe vaker jij je met dit trillingsveld verbindt des te meer je er op alle niveaus baat bij hebt. Dit dringt zelfs door tot je DNA. Indien je de energie van onvoorwaardelijke acceptatie en liefde door je emotionele lichaam laat stromen, wordt er een proces van genezing en herstel van evenwicht in gang gezet. Niet alleen de cliënt maar ook jij als spiritueel behandelaar zult dan keer op keer een spirituele healing ontvangen welke steeds meer aan diepte wint. Geven is ontvangen en ontvangen is geven.

Bovenstaande heeft mij veel gebracht en de positieve veranderingen bij mijn cliënten hebben mij hierin gesterkt.

Naast SRT biedt ons dagelijks leven voldoende leermomenten, tenminste als we deze willen zien. Kijk steeds met een glimlach en verwondering in deze spiegel.

Ik wens eenieder veel licht en liefde toe in dit nieuwe jaar.

Loek

loek-nieuw

Wat een zegen

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Gisteravond kreeg ik bezoek van Jan. Jan is een gepensioneerde heer die zich bezighoudt met het verbeteren van gewassen en bodemgesteldheid. Dit doet hij door middel van energie-frequenties over te brengen op kiezelaarde en aluminium plaatjes.

De eerste keer dat ik Jan tegen kwam was op een open dag in een biologisch tuincentrum. De planten en bloemen stonden er zo prachtig bij dat het gewoon opviel. Kort gezegd, alles was flink uit de kluiten gewassen. Jan vertelde wat hij deed en wij vonden dat natuurlijk heel interessant en zeker iets om te onthouden voor onze plannen om bij ons nieuwe onderkomen een biologische tuin aan te gaan leggen. We hebben visitekaartjes uitgewisseld, en midden in de zomer stond Jan ineens voor de deur. “Effe bakkie doen” tijdens ons “bakkie” hebben we over van alles en nog wat zitten kletsen. De volgende dag kreeg ik een mail, of ik iets wilde uittesten. Oh? Wat dan?

jan-biovic

 

 

Jan heeft uitgelegd hoe de Biovic-methode werkt.

 

 

Willem en ik zijn samen naar Jan gegaan, ik met mijn werkboek en pendel en Willem met zijn kennis. Jan heeft uitgelegd hoe de processen werken, en zijn Biovic methode. De moeilijkheden bij de tuinders en boeren om over te stappen op een gezonde manier van bestrijden. Dat het eigenlijk een ingebakken structuur is geworden om maar gelijk naar de gifspuit te grijpen en de natuur tegen te werken of zelfs uit te roeien in plaats van met de natuur te werken.

Jan wilde weten welke goede voedende schimmels elkaar versterken, om die vervolgens op de kiezelaarde over te brengen. Niet de schimmel dus maar de frequentie! Het mooie van Jan is dat hij werkt met “waardeloos” materiaal, dingen die overblijven of worden weggegooid, hij is dus ook altijd op zoek naar goede dragers voor zijn frequenties (ook dat hebben we uitgetest).

Gisteravond was onze tweede sessie, een aardappel en een wortel lagen op tafel te pronken samen met cannabis en een matje van vlas en nog wat andere spulletjes.

Het bijzondere van dit verhaal is dat ik me vereerd voel, mee te mogen werken aan het verbeteren van onze aarde, het mee te mogen werken met de natuur. Meer bijen, betere producten zonder de grond uit te putten en een prachtige toekomst voor onze kinderen.

Het is fijn te weten dat er mensen zoals Jan zijn die begaan zijn met onze aarde en tegelijkertijd ook de mensen bewust kan maken over hoe het anders kan.

Geweldig, dank je Jan

Anneke

anneke-02

Verander de wereld en begin bij jezelf

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

De titel van deze column wordt vaak door mensen uitgesproken. Maar nog steeds dringt deze zin blijkbaar niet geheel tot ons door. O ja, we beamen deze uitspraak wel, maar doen er dan doorgaans zelf niets, of weinig mee. Waarom? Omdat het dan voor onszelf moeilijk wordt. We worden dan onaangenaam geconfronteerd met ons eigen IK. We merken dan dat we niet consequent genoeg zijn in ons handelen en denken. Pijnlijk! Maar ondertussen wijzen we maar wat  al te graag in de richting van de ander.

column-verbeter de wereld

 

 

 


De wereld is dus een afspiegeling van de bewustzijnstoestand van de mens waar jij onderdeel van bent!

 

 

We zeuren over de toestand in de wereld, over een teveel aan plastic en ander niet of nauwelijks afbreekbaar spul, over ons voedsel wat genetisch gemanipuleerd en volgestopt wordt met chemicaliën en e-nummers en over geweld en oorlogen in de wereld. Het zijn honderdduizend en een dingen waar we ons continue druk over maken. Daarbij beseffen we niet of nauwelijks dat de oplossingen eigenlijk voor het grijpen liggen. En met dichtbij bedoel ik in jouw buurt, je gezin, jouw leefomgeving.

Allereerst dienen we te beseffen dat we tegen dit alles niet moeten vechten maar het moeten omdraaien. Gedreven en bewust een ander koers varen is DE oplossing . ‘Dat is te gemakkelijk’, zul je zeggen. Nou, laat ik dan even met een aantal concrete voorbeelden komen zodat je begrijpt waar ik heen wil.

Vind je dat er geen dieren voor consumptie zouden moeten worden geslacht? Koop dan geen vleesproducten meer. Dat werkt beter dan met spandoeken op straat protesteren. Vind je dat alle groenten en fruit vrij van chemicaliën zou moeten zijn en niet genetisch gemanipuleerd? Koop dan voortaan biologisch voedsel.

Het resultaat van deze acties zou zijn dat de winkeliers met al deze producten blijven zitten en dat ze het na een tijdje niet meer inkopen en daardoor niet meer geproduceerd gaat worden en dat geldt zeker voor producten met een beperkte houdbaarheidsdatum.

Maar dan ontstaat er langzaam toch een probleem. Hmmm, ja, consequent zijn is niet altijd even makkelijk, zeker als je denkt niet zonder een bepaald product te kunnen. En tot slot: Geweld los je ook niet op met  geweld. Verder kunnen we collectief misstanden openlijk aan de kaak stellen door bijvoorbeeld een website als: Avaaz.org https://secure.avaaz.org/nl/ Menig succes is hier al bereikt.
OK, nu ben jij dus aan zet: ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’!

Ieder individu is dus verantwoordelijk voor alle misstanden in de wereld. Ben jij nu bereid te veranderen? Zo ja, dan verandert de wereld. ‘Ach, één mens kan de wereld toch niet veranderen,’ kun je nu tegen jezelf zeggen. Tja, als iedereen zo denkt verandert er inderdaad niets.

Loek

loek-nieuw

Universele Helende Kracht

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

LICHT, LIEFDE EN UNIVERSELE HELENDE KRACHT IS BESCHIKBAAR VOOR IEDEREEN

Wanneer we ons niet lekker voelen hebben we meestal wat hulp nodig. In simpele gevallen kunnen we toe met een kop warme thee en een paar dagen onder de wol. Maar als we het niet helemaal zelf meer kunnen trekken, zoeken we hulp bij de dokter of proberen alternatieven zoals kruiden, homeopathie en dergelijke.

Vragen om helende energie zal niet veel helpen als de oorzaak van de ziekte of het probleem niet gezuiverd is. Met SRT onderzoeken we die oorzaak. Dit kan bv. een energie of blokkade zijn dat diep verborgen ligt in het onderbewuste gedeelte van ons bewustzijn. Een SRT-practitioner onderzoekt en zuivert dus eerst programma’s en blokkades. Onharmonische gedachten, emoties en programma’s verstoren de harmonie van het lichaam en de gezondheid. Elke disharmonie kan ongemak en problemen in het lichaam veroorzaken.

helende-kracht

 

 

 

 


Elk deel van het lichaam, organen en klieren
hebben specifieke vibraties

 

 

 

 

Bij een gezond en vitaal lichaam zijn deze in harmonie en in balans. De helende kracht ofwel de regeneratie wordt aangespoord door Universele Helende Energie. Via de klieren in het hoofd vindt deze energie toegang en wordt doorgestuurd naar alle gebieden in het lichaam. We kunnen zeggen dat Licht tot in alle cellen doordringt en genezing vindt daardoor plaats. Niet door de pijn of koorts te onderdrukken, maar door het mogelijk te maken voor het licht om tot in de koude of donkere plekken door te dringen. Met die stelling werken we met SRT om de blokkades te zuiveren, zodat de genezing zich voltrekt.

Om de zelf-genezing processen te stimuleren kan er gebruik gemaakt worden van licht, kleur, klank of andere methodes die een helende frequency hebben die de harmonie stimuleert.
Elke cel heeft het vermogen om zich te vernieuwen en om de harmonie in het lichaam te herstellen. Dit heet het regeneratievermogen. Door gedachtekracht, visualisatie en het gebruik van energetische healing methoden kan dit proces geactiveerd worden. Zo heeft bv elke kleur zijn eigen vibratie. Zelfs kleur kan dus gebruikt worden voor healing.

In de zomer ontvangen we heel veel licht van de zon en dit activeert onze gezondheid. De hormonen worden aangezet en de harmonie wordt hersteld. Daarom is het belangrijk dat we gedurende de zomer tijd nemen om te ontspannen en de helende kracht van het Universum binnen te laten stromen.

Dus ga naar buiten, ook bij bewolkt weer en Re-creëer Lichaam en Ziel.

Fijne zomer,

Marja

marja vraets

Dankbaarheid

Regelmatig verschijnen er nieuwe columns op deze site. Columnnisten Marja Vraets-Guliker, Anneke de Groot, Carine Van Brackevelt & Loek Laudy laten je zien hoe hun leven er uitziet als je dagelijks gebruik maakt van Spiritual Response Therapy.

Het is jullie vast bekend dat ik veel reis voor mijn werk. Vandaag was het weer zo’n dag dat ik de hort op ging.

Mooi op tijd vertrokken en dan op flitsmeister zien dat de brug gestremd is. Nou ja, dan maar via een andere, langere weg de afsluitdijk over. Weg gestremd! Oeps en nu? Gelukkig belde mijn man, hij woont zijn hele leven al in Noord Holland en kent de weg beter dan ik (ik woon hier bijna 4 jaar)hij heeft mij naar de snelweg geleid. Dat ging goed.

De afsluitdijk is tegenwoordig ook een uitdaging maar gelukkig ging dat goed. Pff. Totdat ik bij Joure aan kwam, rotonde …….. 10 minuten file rijden. Gelukkig viel dat ook mee maar toch weer 10 minuten. Tot nu toe was dat het laatste obstakel normaal gesproken. Opgelucht de rotonde over en maar weer verder, nog 25 minuten en dan ben ik op de plaats van bestemming.

Toch nog mooi op tijd ondanks alle oponthoud. Ik sla af richting plaats van bestemming. Invoegen……..STOP file……pfffff. Heerlijk zo’n begin van de dag! Totdat ik ineens zoiets had van, jongens maar dit kan niet. Al preppend in de auto vraag ik om alle negatieve energieën te zuiveren en om te zetten naar positieve energieën.

gratitude dankbaarheid

 

 

 

Al preppend in de auto vraag ik om alle negatieve energieën te zuiveren en om te zetten naar positieve energieën.

 

 

Op de plaats van bestemming zetten we alles klaar om de dag les te kunnen geven. Tegen 10 uur komen alle cursisten gelijk naar binnen, 4 vandaag. Surprise 3 ervan zijn oud cursisten, sommigen wel van 15 jaar terug, wat een leuke verrassing (mijn schoondochter regelt de cursussen, ik weet dus niet wie er komen). De hele dag is het een gezellig leerzaam samenzijn waar we ook van elkaar veel leren. Super zo’n dag.

Tegen 6 uur rij ik richting mijn moeder, waar ik overnacht als ik in het Noorden moet werken. Op de weg erheen kom ik altijd een moeilijke op/afrit tegen. Iedereen rijd er flink door dus is het altijd een crime om er tussen te komen. Vlak voor de afrit vraag ik altijd, “jongens, maken jullie even een gaatje voor me vrij zodat ik er mooi zonder moeite tussen pas” En werkelijk ze doen zo hun best en dat is zo geweldig, er is in alle drukte altijd een plekje voor mij in de grote rij met auto’s. Een wonder! Als ik deze horde heb genomen bedank ik altijd hartelijk en hardop.

Ondanks dat deze dag zo raar begon en ik de moed al een beetje begon te verliezen over het vervolg van de dag heb ik een geweldige dag gehad. Ik besefte me dat ik begon met een negatieve energie en daardoor niet alles gestroomlijnd ging. Dat bewustzijn wals ik vaak over heen, maar het bewustzijn dat je ook kunt vragen om het te veranderen (natuurlijk weet je het wel) en dat het dan eigenlijk direct gebeurd is ZO mooi. Dat maakt mij ook ZO dankbaar.

Want als je vraagt, moet je ook bedanken als je het krijgt.

VRAAG en BEDANK.

Anneke

anneke-02